Augusti-September 2015

I slutet på Augusti flyttar vi in i byggboden. Vi lämnar 146 kvm för att stuva in oss på 20 kvm. Det är lite som att bo på en båt, man kan bara ha med sig det man behöver mest. Allt onödigt får vi förvara i förrådscontainrarna vi hyr. Som tur är ligger dom bara 5 minuter bort, så om det är något vi saknar så går det snabbt och enkelt att hämta.

Jag lånar hem en liten grävmaskin från jobbet och börjar med att gräva fram berget. Det ska gjutas plintar och en stödmur som huset ska placeras på, men dessa måste fästas i berggrunden med dubb.

Jobbet att få bort allt material från berget visar sig vara mer tidskrävande än planerat. Och det är några hundra ton fyllnadsmassor som behöver köras iväg eller flyttas på. En stor del kan jag lägga på tomten och resten skänker jag till behövande i närområdet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s