Våren 2021.

Efter ett långt uppehåll med bloggen så är det äntligen dags att uppdatera med vad som hänt sedan sist. Den ruskiga vargavintern som kom med mängder av snö och neråt -20 grader gjorde det omöjligt att fixa med saker invändigt som krävde maskiner och större verktyg eftersom vi har hela byggverkstaden utomhus nu för tiden.

En som verkligen njöt av vinter och snö var Sami. Han är nog mer en snöhund än vattenhund.
Vi har ägnat mycket tid på helgerna att utforska närområdet och har hittat ännu fler gamla övergivna fort. Detta på bilden ligger endast 600 meter hemifrån oss.
När det till slut blev lite varmare ute så satte vi fart med att fixa till tomten. Sluttningen som är före vår första infart ska bli en terrassodling.
Signes äppelträd och min vinbärsbuske har i över fem år stått tillfälligt planterade på en plats som de inte har trivts på. Nu har vi flyttat dom till sluttningen, och Signes träd fick genast fullt med nya knoppar.
I mitten på april kom Uffe ut och vi byggde en ny trappa till entrén. Den förra var gjord av gamla lastpallar och med den nya på plats kan vi konstatera att den var väldigt svår och jobbig att gå i.
Trappan följer linjerna i räcket runt entrédäcket. Och är målad i samma färg som huset. Nordsjö Professional Metal Facade.
Några veckor senare fortsatte vi med räcket. Det blev även en spaljé för klätterväxter i utrymmet mellan huset och stolpen. Detta fungerar även som fallskydd.
Spaljén är gjord av armeringsnät och målas i samma grå färg som huset.
I sluttningen byggs det odlingslådor. Linda har sedan i vintras förodlat en massa växter och blommor som ska ut i jorden så fort som möjligt. Vi hoppas på varmare väder framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s