Oktober-November 2015

Arbetet fortsätter med att få fram berget. Grävmaskin, spade, sopborste och högtryckstvätt är verktygen som behövs för att få någonting gjort. Det tar mycket längre tid än planerat, speciellt eftersom stora mängder fyllnadsmassor behöver flyttas eller köras bort.

Samtidigt försöker jag få tag i nåt företag som sysslar med betongarbeten. Det visar sig vara svårare än jag trott. Av 15 tillfrågade företag svarar endast 3. Alla är upptagna och har fullt upp inför ändringen av rot-bidraget till nyår. Jag jagar vidare under hela hösten och försöker få tag i fler för att kunna jämföra kostnader och få till ett bra pris. Själva betongjobbet blir mycket dyrare än vad vi hade räknat med. Vissa av hantverkarna som säger sig vara intresserade av jobbet får man jaga i flera veckor innan dom kommer. Och att sedan få en vettig offert visar sig vara ännu svårare. Småföretag med kontoret på fickan som bara kommer med en muntlig gissning av priset går bort direkt.

2015-10-25 15.01.38

I början på November kommer Kalle på Stakkäppen ut och mäter in muren och alla plintar. Han markerar alla dubb i berget och jag har hyrt en kompressor för borrningen. Det visar sig vara lättare än jag trott. 18 hål borrades mellan kl 08-12! Efter lunch borrade jag de 3 sista och svåraste hålen, de ligger högt upp och i nästan 45 graders lutning. En fallskyddssele som jag lånat från jobbet visade sig vara oumbärlig. Dagen efter blandar jag till murbruk och gjuter fast alla dubb utom de 3 översta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s