Juli 2015

I Juli går vi mest och väntar på besked om bygglov. Samt packar och röjer i radhuset. Vi har sålt och ska flytta ut i slutet på Augusti. Tanken är att vi under byggtiden ska bo i en liten byggbod på 20 kvm som vi har köpt. Säljarna hade själva bott i den ett helt år under tiden de renoverade sitt hus. Kunde dom så kan väl vi.

Att packa ner ett radhus på tre våningar samt vind, två stycken uteförråd, ett inneförråd och garage tar sin lilla tid. Närmare bestämt en hel sommar. Nästan varje ledig stund går åt till att packa och köra grejer. Vi har hyrt några förrådscontainers ute på Värmdö och packar in allt vårt bohag där. Vi hinner även med lite roliga saker, ett besök till Danmark och Legoland till exempel. Jag tar bara ut två veckors semester för att kunna jobba på huset under hösten, så Linda flyger ner till Österlen med barnen en vecka medans jag jobbar vidare på tomten. Boden anländer med kranbil och sedan ska vatten och avlopp kopplas in.

I samma veva flyttar vi på fritidshuset som fanns på tomten, samt lyfter upp husvagnen som 15-åringen ska bo i.

I slutet på Juli får vi äntligen bygglov! Värmdö kommun skriver i sitt beslut att ”metoden att bygga hus av containrar i metall är ovanlig, men tillför ett spännande inslag i området”. Kan tillägga att området mest består av gamla tillbyggda fritidshus och nyproducerade nyfunkishus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s