Februari 2016

I början på Februari är det äntligen dags för gjutning. Arbetet börjar kl 06.30 och redan innan kl 10 är dom klara med hela gjutningen. Totalt 9 kbm betong gick det åt. Svärfar var på plats redan innan byggjobbarna och fotodokumenterade hela processen.

Gjutningen gjordes på en Torsdag. Betongen fick sedan stå och härda till efter helgen.Måndag och tisdag ägnades åt att riva gjutformarna,sedan kunde man se det färdiga resultatet.

Efter det tar arbetet med att återfylla den inre delen fart. Samt att fixa en rejäl dränering från berget. Det behövs, när det regnar blir det ett par ordentliga vattenfall som forsar ner för berget. Stenarna som ska vara dränering måste kastas på plats sten för sten. Kranen jag har på lastbilen når inte hela vägen in.

Jag lånar hem en minigrävare över helgen och får en hel del gjort. Hinner återfylla en hel del samt även anlägga en liten ramp upp till den övre delen av muren. Måste få dit några ton sten på ovansidan för att dräneringen ska fungera bra.

20160214_100436

Arbetet med att återfylla och flytta massor är tidskrävande. Trots en Volvo ECR 5.8 så gick nästan hela helgen åt till detta. Men under söndagen hann jag även med att ta fram berget för plintarna i framkant. Längst åt höger var det endast 3 dm ner till berg men på andra sidan var det mer än 5 meter att gräva.

Arbetet med att fixa till berget och även jämna till väggarna i gropen fortsätter under veckan och kommande helg. Hoppas på att få ut en utsättare under nästa vecka och sedan direkt efter det borra för dubb i berget.

Övre delen är väl återfylld. Återstår bara det roliga att jämna till massorna. För hand.

20160221_115609

Sista helgen i februari ägnades åter till att flytta fyllnadsmassor samt ytterligare grävning för att ta fram berget. Lånade grävmaskin från jobbet över helgen och fick en hel del gjort. Utökade storleken på hålet runt den djupaste gropen så risken för fallande stenar ska minska lite. Det är lodräta väggar på ca 4 meter och man vill inte stå nere i gropen när det rasar.

 

2 reaktioner på ”Februari 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s