En idé föds.

Det började i Januari 2015. Vi hade under en längre tid åkt runt på husvisningar, men hittade ingenting som passade oss. Efter ännu en misslyckad visning, ett rivningsobjekt, så fick vi en idé om att kanske bygga eget. Om vi hittade en lämplig tomt. Rivningsobjektet låg väldigt fint nära en sjö, men priset 3,5 miljoner för ett hus som var tvunget att saneras kändes oanständigt högt. Linda hade under en tid gått och funderat på containerhus, något hon hade läst om på Pinterest.Det kändes precis som  något för oss, billigt och enkelt att bygga. Samt en hel del som vi kunde göra själva med lite hjälp av bekanta.

Redan samma kväll hittade Linda en annan tomt vid samma sjö. Den hade legat ute till försäljning i nästan ett år utan att bli såld.Bara någon dag efter fick jag möjlighet att åka förbi och kika på den och undrade genast varför den fortfarande var osåld. Vilket läge! Ostört och endast några meter från sjön. Med en vändplan som avslut på vägen och inga hus i omedelbar närhet.

Det visade sig vid närmare undersökning att tomten var väldigt svår att bygga på. Berget bakom är nämligen prickmarkerat och får inte röras. Men vi var ändå intresserade av tomten.

Vi fick kontakt med en arkitekt som direkt förstod vår vision om ett enkelt, billigt och miljöanpassat hus. Arkitekt Måns Tham ( manstham.com ) visade vid vårt första möte på hans kontor en modell som han anpassat efter våra visioner och framför allt, efter tomten. Detta hus gick att bygga utan att man behövde spränga i berget.

Vi förhandlade ett tag med säljaren av tomten och lyckades efter några nervösa veckor få till ett pris som vi båda kunde acceptera.

Bild nedan från mitt första besök i Januari 2015.

/Thomas

2015-02-04 13.19.18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s