Juni 2018.

Del 1.

Veckan som gick var det lika mycket på jobbet som veckan innan. Jag kommer hem sent varje dag och det finns varken tid eller ork för att jobba på huset. Rekordvärmen håller fortfarande i sig och man är trött och dåsig efter en hel dag i värmen.

På torsdagen kommer Mathias på HSF Installation ut och drar vattenledningar till badrum och kök. Även dessa ska gjutas in i golvet och vi hoppas att Weber har tid redan kommande vecka för EPS-fyllningen som ska läggas först. Den är till för att höja golvet då vatten och avlopp ska gömmas i golvet. Ovanpå denna ska sedan den sista golvvärmeslingan läggas innan även den gjuts in i flytspackel.

20180531_172522

På fredag efter jobbet handlar jag på mig material för helgens arbete. Jag har sedan tidigare en pall med flytspackel från Weber som står på entrédäcket och väntar på att bäras in. Det är nästan 500 kg i 20-kilossäckar och jag tar en säck med mig in varje gång jag ska gå ut eller in. Nu kan jag slappna av, säckarna klarar inte av regn och man vet inte när vädret slår om eller om det kommer en eftermiddagsskur framöver.

När allt material är inburet förbereder jag för lördagens arbete. Jag planerar att bygga väggen från ena sovrummet mot korridoren. Med hjälp av PL400, vattenpass och några tvingar sätts två 95-reglar fast på varsin sida av stolpen.

20180601_182114

På lördag morgon reglar jag upp väggen. Jag bygger även in köldbryggan bredvid bergsentrédörren i en liten låda.

20180602_115058

Efter lunch fyller jag väggen med isolering som ska fungera som ljuddämpning. Jag gör likadant i de bägge väggarna i Signes rum, de syns bakom korridoren. Även på den här sidan blir det en liten låda för köldbryggan. Den kommer försvinna i en annan regelvägg som ska byggas för skjutdörren.

20180602_135044

Jag jobbar på lite senare än vanligt och börjar montera fästen för innertaket i ett av sovrummen. När jag skar till isoleringen till väggarna blev det hela tiden stora bitar över, så då passade jag på att montera dessa i sovrumsväggen på en gång.

20180602_172727

På söndag morgon städar jag golvet i badrum och skafferi. Det behöver vara hyfsat rent inför kommande EPS-fyllning.

20180603_120105

Efter det gör jag klart det första sovrummets innertaksfästen.

20180603_120123

Sedan fortsätter jag med samma sak inne i Lindas och mitt sovrum. Det är lite knepigt att montera dessa ensam, men man får använda huvudet. Bokstavligt talat, med hjälp av huvudet hålls plankan på plats under tiden jag fäster den första skruven.

20180603_133734

Det blir en sen lunch idag eftersom det blev en sen frukost. Jag har för ont i kroppen efter lördagens arbete för att gå upp tidigt och ligger kvar ganska sent för att få vila ut ordentligt. Därför hinner jag även med att påbörja arbetet med att ta upp hålet för smutstvätt, ventilation och el i schaktet ner till tvättstugan innan lunch.

20180603_135840

Efter en välförtjänt lunchrast jobbar jag vidare med öppningen i schaktet. Jag vill ha så mycket som möjligt klart idag med saker som gör att elektrikern kan komma ut och jobba med övervåningens elinstallationer.

20180603_154828

När schaktet är klart jobbar jag vidare i korridoren och badrum/skafferi med innertaksfästen. När de sitter på plats kan elektrikern dra slang för elkablar liggande ovanpå dessa.

20180603_174350

Jag monterar sedan några gipsskivor inne i vårt sovrum, det blir lättare för elektrikern att kunna montera vägguttag i sovrumsväggen om den är så färdig som möjligt. Signe hjälper till med sina leksaksverktyg.

20180603_174358

Vi avslutar helgen med att märka ut var eluttag och strömbrytare mm ska sitta. När det är dags att sätta sig i hammocken för att skriva för hemsida och blogg blir det plötsligt mörkt på himlen. Vi kanske kan få lite regn? Det har inte regnat på veckor och lite vatten skulle verkligen behövas. Vattennivån i sjön ligger mer än en meter under det normala och det brinner varje dag här ute på Värmdö pga torkan. Jodå, himlen öppnar sig till slut och vi får en skön svalka efter flera dagar med temperaturer runt 28 grader. Vi sitter tillsammans i hammocken och njuter av regnet medan vi äter middag och jag arbetar på datorn. Visserligen ser det ut att spricka upp igen när regnet och åskan har dragit förbi, men vi hann i alla fall få några millimeter och lite svalare för tillfället.

20180603_182745

Del 2.

Onsdagen den 6 Juni var det Sveriges nationaldag och ledigt från ordinarie arbete. Hemmavid dock måste det jobbas vidare om nånting ska hända. Jag känner mig inte helt ok i kroppen och väljer därför ett lite lättare arbete. Det finns många skarvar mellan gipsskivorna som måste spacklas och jag tar tag i detta. Först vårat sovrum. De orangea lapparna markerar till  elektrikern var vi ska ha eluttag.

2018-06-06 11.28.20

Sedan fortsätter jag med näst största sovrummet.

2018-06-06 12.40.50

Jag hinner även med barnens sovrum innan det är dags att avsluta. Det blev bara halvdag eftersom vi är bjudna på middag hos Lindas mamma som fyller år dagen efter.

2018-06-06 12.41.00

På fredag eftermiddag passar jag på att städa både ute och inne. Vi får nämligen besök från Hong Kong på söndag förmiddag och vi vill ju att det ska se lite städat ut trots att det är en byggarbetsplats.  Lördagen ägnar jag till större delen åt att montera innertaksfästen i korridoren och barnens rum. Nu kan elektrikern dra el i hela övervåningen så fort de får tid.

2018-06-09 16.02.13

Efter lunch åker jag, Signe och Linda iväg för att handla presenter till Signes skolfröknar. Det är skolavslutning nästa vecka och det finns en liten rolig presentbod bara några kilometer från oss som säljer fina och bra presenter. Det finns även möjlighet till fika på presentboden så vi passar på att dricka kaffe under tiden som våra presenter paketeras. Det var nog bland det godaste kaffet vi har druckit! Till kaffet köpte vi en om möjligt ännu godare (och dyr) chokladkaka som passade utmärkt till kaffet.

Eftersom det blev ett större avbrott i arbetet efter lunch så kompenserar jag genom att jobba på lite senare på kvällen. Jag monterar de sista gipsskivorna i 17-åringens rum, de som på bilden inte är spacklade ännu.

2018-06-09 18.24.05

Även inne i vårt sovrum är det en gipsskiva kvar att montera på väggen mellan sovrummen. På bilden syns även en detalj som Uffe ringde och frågade om i veckan. När elektrikern ska dra upp elkablarna genom schaktet från nedervåningen så får han inte skruva eller borra i plåtväggen eftersom den ska sparas och vara synlig. Därför har jag först limmat fast en 70-regel på plåtväggen och i den har sedan en 21 x 120 planka skruvats fast. Denna kan elektrikern sedan använda för att dra elkablar från schaktet upp till innertaket.

2018-06-09 18.24.57

På söndag förmiddag kommer besökarna från Hong Kong. De kommer från TVB, en tv-kanal med ca 4500 anställda. Detta kan jämföras med hela TV4-gruppen som har ca 475 anställda. De åker runt i Sverige och gör reportage om Svensk design. Det blir rundvisning av huset och många nyfikna frågor att svara på. Sedan ställs vi upp nedanför huset för en intervju i solskenet. Det är varmt och soligt och det drar ut på tiden ordentligt, kanske mest på grund av en kameraman som jobbar väldigt professionellt. Sedan intervjuas vår arkitekt, Måns Tham, inne i huset. Därefter ska vi agera genom att ha en gående konversation på övervåningen och diskutera olika lösningar och problem. Självklart görs allt detta på engelska. Det märks även hur olika vi människor lever runt om på jorden. Reportern hade aldrig tidigare varit i en skog (!) och visste inte vad en fågelholk var. Det var alltså äkta storstadsmänniskor som kom på besök.

GetFileAttachment

Måns Tham intervjuas.

2018-06-10 11.22.29

Efter detta visar Linda runt på övervåningen och berättar bland annat om det mycket uppskattade smutstvättsnedkastet till nedervåningen.

2018-06-10 12.09.24

När vi äntligen är färdiga har det redan gått hela fyra timmar! Och termometern visar på 28 grader i skuggan! Inte undra på att vi känner oss varma och trötta. Jag åker iväg med Signe på en sen lunch. Hon ska senare på eftermiddagen iväg på kalas hemma hos en tidigare dagiskompis. Linda tillverkar ett par tigeröron och sminkar Signe som en tiger. Det är safaritema på kalaset. Signe tar även med sig en orm.

2018-06-10 14.32.27

Efter en kopp kaffe i hammocken jobbar jag vidare i värmen på övervåningen. Weber kommer ut i början av veckan och fyller badrummet med EPS-fyllning. Efter det lägger vi sista värmeslingan och kan därefter gjuta flyspackel i badrum och skafferi. Vi vill gärna hinna få golvet i hela huset klart innan det blir semester och stillestånd. Jag tar därför tag i en sak som måste rättas till innan det sista lagret med designgolvet kan läggas. Bakom bardisken i köket har isoleringen byggts på för högt ovanpå containerkanterna. Därför kunde inte flytspacklet läggas ovanpå om vi ska kunna följa höjden med färdigt golv vid trappan. Så det är bara att knacka bort lite spackel och sedan skära bort överflödig isolering för att få ner nivån ordentligt. När detta är gjort kan jag sedan själv återfylla med flytspackel innan Weber kommer ut och avslutar golvläggningen.

2018-06-10 16.35.10

Del 3.

Det är fortfarande väldigt varma dagar men på nätterna kryper temperaturen ibland ner till 5-7 grader. Det varma vattnet i sjön gör då att det blir nästan magiskt att gå ner till lastbilen strax efter kl 05 för att åka till jobbet. Det är tyst och stilla och jag möts ofta av hägern som håller till på vår brygga.

2018-06-13 05.14.12

 

På måndag kväll kommer leveransen med golvplattorna till teknikrummet. Vi har valt ett material som hamnar nära designgolvet både i yta och färgnyans. De är 30 x 60 cm stora och vi letar nu efter en duktig plattsättare som kan lägga golvet.

2018-06-11 18.52.25.jpg

På onsdagen kommer Stefan & Nina från Weber ut och höjer golvet i badrum och skafferi på övervåningen. Detta görs med något som heter EPS-fyllning. Det är cement med en sorts frigolitkulor i. Själva produkten heter Weberfloor 450 light. Läs mer på http://www.weber.se

20180617_162753.jpg

Badrummet sett från entrén i korridoren.

2018-06-13 15.16.55

Skafferiet. Nu ska det läggas ut armeringsnät och golvvärme ovanpå detta. Sedan ska det bottnas med flytspackel och sedan läggs ytterligare ett lager flytspackel innan vi har ett golv att bygga vidare på.

2018-06-13 15.17.51

På fredagen åker jag iväg till mitt jobb på kvällen för att fixa med vår bil innan semestern. Vi har däckmaskiner på verkstan och jag behöver montera en ny ventil i en av fälgarna för att få ordning på lufttrycksövervakningen. I Nacka hamnar jag i långa köer pga en skogsbrand precis bredvid motorvägen. Det brinner för fullt på massor av ställen, även i dikena precis bredvid vägen. Branden sprider sig fort och till slut sätter man in både helikoptrar och flygplan som vattenbombar området till sent in på kvällen.

När jag kommer hem håller Linda och Signe på att rensa våra tre förrådscontainrar som vi har magasinerat vårt bohag i. Tillsammans hjälps vi åt att rensa ut sånt som ska kastas och sånt som går att sälja. Vissa saker lägger Linda ut till försäljning och det mesta säljs ganska direkt. Många andra saker läggs undan inför söndagens bakluckeloppis på Siggesta gård som Linda ska åka till. Vi är inte klara förrän sent på kvällen, men det är fortfarande ljust och varmt ute.

IMG_05791

På lördag sätter jag fart med att lägga den sista golvvärmeslingan. Först ska armeringsnätet kapas till och läggas ut för att täcka hela rummet.

20180616_094252

Sedan är det dags för golvvärmeslingan. Tidigare har vi kört med Uponors 20mm system, men vår rörmokare Mathias på HSF Installation tipsade om att det blir bättre värmespridning om vi går ner till 12mm i badrummet och lägger slingorna tätare. Det blir dessutom enklare att täcka golvvärmerören med flytspacklet då de inte bygger lika högt. Jag är klar med hela badrummet lagom till lunch.

20180616_112739

Efter lunch kapar jag till armeringsnät och lägger ut på plats i skafferiet. Här inne ska vi inte ha någon golvvärme då det är ett kallskafferi.

20180616_160531

Jag fortsätter sedan arbetet med att ta bort den för högt lagda isoleringen i golvet vid bardisken i köket. När isoleringen har skurits bort till en bra höjd så fyller jag på med flytspackel. Vi använder Weberfloor 130 Core.

20180616_160544

När gjutningen är klar tar jag tag i förhöjningen vi tidigare byggde för att hålla de olika golvhöjderna separerade. ”Muren” ska nu tas bort inför den kommande slutliga golvgjutningen av designgolvet. Det är bara att sätta sig på knä och knacka bort bit för bit. Eftersom söndagens arbete går bort då Linda ska iväg och sälja på bakluckeloppisen så jobbar jag på lite senare än vanligt och hinner nästan bli klar.Endast lite finputs återstår.

20180616_174844

Efter det åker vi iväg till vår andra magasinering som ligger endast fem minuter bort. Där hyr vi en 20-fotscontainer som vi har fyllt med ytterligare bohag. Vi jobbar på för fullt och plockar ut kartong efter kartong med kläder,leksaker och annat. Vi har även en hel del möbler förvarade här. Vi får ihop så mycket saker att jag måste åka hem en sväng ensam med bilen full. Sedan fyller vi bilen igen med allt vi får plats med och åker hem. Väl hemma sorterar vi om och packar i ordning inför Lindas tidiga avfärd nästa morgon.

Kl 07 åker Linda iväg till Siggesta gård. Kl 08.30 öppnar de för säljarna och kl 11 släpps alla hugade spekulanter in. Linda säljer för ett par tusen kr, men har trots det med sig en del saker hem. Vi har nog saker kvar för flera försäljningar senare i sommar. Bilden nedan är tagen kl 08.30 när de precis har öppnat insläppet.

IMG_06161

På söndag eftermiddag kommer vår fantastiske rörmokare Mathias ut för att provtrycka den sista golvvärmeslingan. Vilken service! Hela familjen Ek kommer ut och vi har en trevlig långfika under tiden som systemet provtrycks. Barnen gick tidigare på samma förskola och har inte träffats på ett år, men det märks inte utan de finner varandra direkt och leker hela eftermiddagen. Nu kan vi flytspackla badrum och skafferi så fort som bara den så att Weber kan komma ut och göra klart golven innan semestrarna sätter fart.

20180617_160728

Del 4.

Det är Lindas sista vecka att jobba innan hon går på semester för resten av sommaren, så hon jobbar sena kvällar varje dag för att hinna klart med alla arbetsuppgifter innan ledigheten. Detta innebär att det tyvärr inte blir något gjort på husbygget under hela veckan. Vilket känns ok då jag ännu inte hämtat mig helt efter förra veckans obehagliga matförgiftning. Jag själv går också på semester i två veckor och ska faktiskt börja med lite ledighet (efter helgens arbete).

På midsommarafton är det så klart helt vanligt midsommarväder. Nio grader mitt på dagen och regn med stormbyar. Signe vill bestämt gå upp till bygdegården och se när de reser majstången, så vi klär på oss kläder efter väder (jag har kortbyxor) och går upp till midsommarfirandet.

Vi tar genvägen i skogen längs med stranden och passerar efter bara några meter ett träd som en bäver har fällt nyligen. Vi har ofta bäver simmande i sjön på kvällarna och förra året byggde de bo i kanalen som går från sjön ut till havet. Det boet revs efter tillstånd från Länsstyrelsen, men det verkar bävrarna strunta i för nu är de i full gång med att bygga ett nytt.20180622_123220.jpg

Efter bara fem minuters promenad är vi framme vid bygdegården. Det har slutat att regna och blåsa, men det tråkiga vädret gör att firandet inte är speciellt välbesökt. När det är varmt och soligt är det knappt att man får plats bland alla firande människor. Vi tar varsin varmkorv och lite fika efter det. Fiskdammen provas givetvis också. Vi stannar nog lite drygt en timme innan vi känner oss nöjda och går hem igen. På hemvägen ser vi hägern stå gömd i  vassen på en gammal brygga tvärs över sjön. När vi kommer hem har Linda förberett lunch med sill och potatis. Senare på eftermiddagen kommer Signes gudfar Jacob med döttrar förbi på fika. Vi sitter i värmen uppe i huset och tittar ut över sjön och det nu uppsprickande molntäcket. Resten av dagen går åt till vila och återhämtning.

20180622_124454

Lördag däremot betyder arbetsdag. Jag har planerat att jobba vidare med golven i badrum och skafferi så att Weber kan göra klart golven helt innan det blir semesterstillestånd. Jag kånkar upp säck efter säck med flytspackel och blandar ordentligt innan det hälls ut i badrummet. När jag är klar för dagen har jag burit upp totalt 380 kg flytspackel och blandat med vatten. Det förklarar min trötta rygg senare på kvällen. Vi använder Weber Floor Core 130. Läs mer på http://www.weber.se

20180623_103917

Skafferiet. Jag hinner lägga ett första lager innan lunch. Signe gör mig sällskap när det blir matdags och vi åker upp till vårt stamhak uppe i centrum.

20180623_115020

Efter lunch är det bara att fortsätta med flytspacklet. Det första lagret har nu torkat så pass att det redan går att gå på det. Jag vill gärna få till ett plan golv mellan badrum och skafferi för att redan imorgon kunna bygga upp väggen emellan rummen. Nu återstår det bara för Weber att komma ut och lägga på det sista lagret flytspackel och då få till fallet till brunnen i duschen. Sånt är bäst att överlåta till proffsen.

20180623_154023

Skafferiet ska få ytterligare 20-30 mm spackel innan det är klart.

20180623_154045

På kvällen tar jag en liten tur med kanoten på sjön. Det är tyst och stilla ute och jag får åter se vårt hus på lite avstånd. Senast var i vintras när man kunde gå ut på isen.

20180623_185540

På söndag morgon sätter jag fart med innerväggen i badrummet. Först måste ytterväggen fyllas med ljuddämpande isolering och få en täckande plywoodskiva.

20180624_101003

Efter det fästs en regel på golvet som jag sedan kan bygga vidare på. Det tar inte lång stund innan hela väggen är färdigreglad.

20180624_115214

Innan det är dags för lunch hinner jag även fixa väggen mellan skafferiet och barnens sovrum. Den ska fyllas med isolering och väggskivan ska skruvas fast ordentligt.

20180624_120439

Jag hinner skruva fast skivan innan det blir lunchdags. Linda och barnen kommer upp och tittar på badrum och skafferi och tycker att badrummet blev större än de trodde det skulle bli.

20180624_121813

Jag har några gipsskivor stående på övervåningen som kommer stå i vägen om vi snart ska fixa golven, så de kan lika bra monteras i barnens sovrum där det ändå ska sitta gipsskivor.

20180624_150634

Då det blir ganska mycket spillbitar över från kapade gipsskivor så passar jag på att göra klar väggen i vårt sovrum. Då skivorna är 2,5 m höga så räcker de inte hela vägen upp utan måste skarvas med ytterligare 20 cm.

20180624_160913

Som avslutning en bild från hammocken där jag sitter och skriver det här inlägget. Signe leker i poolen med sina dockor som tydligen ska badas idag.

2018-06-24 17.41.53.jpg

Del 5.

Semester! Vi har en hel vecka framför oss med bara ledighet och inget husbygge. Ibland behöver man koppla bort husbyggandet och samla kraft genom att tänka på annat. På måndag förmiddag fyller vi bilen och ger oss iväg mot dalarna. Vi har några ärenden att klara av innan avfärd och kommer därför inte iväg förrän sent på eftermiddagen. Vi stannar för middag i Uppsala och gasar sedan vidare norrut. Strax före kl 20 ser vi Äntligen Siljan framför oss.

20180625_194935.jpg

Vi handlar mat och frukost inne i Rättvik innan vi checkar in på campingen. Vi har bott här flera gånger tidigare, så sent som i augusti förra året tältade jag här med Signe några nätter. Tidigare har vi även haft husvagn med oss, men den här gången är det tält som gäller eftersom barnen så gärna vill campa på riktigt. Linda har hittat ett jättefint och praktiskt tält som man reser genom att fylla tre bågar med luft. Det har dessutom full ståhöjd inuti och ett stort förtält där vi får plats med bord och stolar mm.

20180625_204701

Efter bara en liten stund är tältet på plats.

20180625_213312

Efter lite kvällsmat vill barnen gå runt på camping och titta samt känna på vattnet. Vid våra tidigare besök har det varit väldigt kallt, men det har badats ändå. Nu har vi haft en ovanligt varm maj och vattnet känns faktiskt ganska varmt.

20180625_220033

 

Det blir en sen kväll, klockan är redan en bit över 22 men solen står fortfarande högt på himlen. Det märks att vi är en bit längre norrut, det är ljust nästan som på dagen dygnet runt.

20180625_220104

 

På tisdag förmiddag ger vi oss iväg tidigt innan det blir för varmt. Signe och jag vill visa det gamla kalkbrottet vi besökte förra året. Ambjörnsbrottet är proppfullt med fossiler och det är ett fascinerande ställe med vacker och stilla natur runt om.

20180626_104355

 

Vi åker efter det upp till Vidablick ovanför Rättvik och dricker kaffe som vi har med oss. Det börjar bli dags för lunch så vi styr efter kaffet vidare mot Tällberg och våffelstället vi har besök så ofta förut. Vi har även bott här ett flertal gånger och barnen känner igen sig sen tidigare. Det finns även många affärer och bodar som har öppet så vi hänger kvar ett tag och tittar på utbudet.

20180626_115751

 

Sedan går färden via Leksand till Siljansnäs. Högst uppe på ett berg ligger Buffils-Annas café. Även detta har vi besökt flera gånger innan. Här blir det Rättviksglass i solskenet och vi njuter av utsikten över omgivningarna. Det märks att vi är högt upp på berget när tre helikoptrar susar förbi långt ner i dalgången. När vi kommer hem till campingen är det bad i Siljan som står på schemat.

20180626_153103

 

På onsdagen åker vi vidare till ytterligare ställen som jag och Signe besökte förra året. Vi börjar med springkällan som kom till av misstag när det borrades efter olja i slutet på 1800-talet. Man hittade istället en vattenåder och sedan dess har det oavbrutet sprutat vatten rakt upp ur berget. Väldigt fascinerande tycker både barnen och vi vuxna.

20180627_102638

Vi fortsätter med äventyr i skogen och kör norrut förbi Orsa. Här ligger Helvetesfallet. Via en hängbro går vi ut på en hög fristående klippa mitt i forsen. Här dricker vi kaffe och fikar i det öronbedövande bruset från fallet. Bilden visar nedströms från fallet, men är tagen från vår fikaplats ute på klippan.

20180627_123151

Vi åker vidare några kilometer till Storstupet. Precis när vi ska gå så kommer ett tåg på inlandsbanan och stannar mitt på bron för att passagerarna ska kunna njuta av utsikten.

20180627_131607

Efter strapatserna i skogen är alla hungriga, så vi styr mot Grönklitt i Orsa och äter lunch på toppstugan.

20180627_141325

Åter vid campingen är det dags för ett svalkande dopp i Siljan. Problemet med att bada vid Rättvik är att det är så långgrunt. På bilden har Linda och barnen gått flera hundra meter ut, men ändå når vattnet bara upp till höften på Linda. Dom syns som små prickar lite till vänster om mitten.

2018-06-26 17.52.17.jpg

På torsdag sticker vi vidare norrut så tidigt vi kan. Vi ska till Järvsö och har blivit lovade regn till sena eftermiddagen. Vi kommer fram lagom till att regnet ska börja och hinner precis resa tältet innan det börjar regna ordentligt. Det blåser nästan full storm under hela natten och alla tycker att det är jättemysigt att sova i tält i ovädret. Jag är glad att jag köpte öronproppar tidigare så det blir lite sömn för mig med. I bakgrunden i diset syns Järvsöklack. Givetvis hinner vi med ett fikabesök hos Lill-Babs Caffär som ligger rakt över vägen från campingen.

20180628_172440

På fredag morgon har det slutat blåsa och vi har ca 15 grader och växlande molnighet. Perfekt väder för dagens aktivitet: ett besök på Järvzoo. Vi var här för fem år sedan medan Signe fortfarande satt i vagn. Vid en station får man gå in och besöka djuren vilket vi givetvis passar på att göra. En av kalvarna och alla killingarna är väldigt nyfikna och keliga. Vi går även in på tillbakavägen och jag undrar om inte det här var det bästa på hela Järvzoo?

20180629_135240

Efter Järvzoo besöker vi Stenegården som ligger rakt över älven från centrum. Där finns det en mängd saker för barnen att göra och vi blir kvar här länge. Vi hinner precis med att äta middag på den fantastiska creperian innan de stänger samt även en fika hos Lill-Babs innan fredagskonserten drar igång kl 19. Vi får lite livemusik under tiden vi fikar då det ska göras soundcheck.

20180629_151842

På lördag drar vi ut mot kusten. Hölick på Hornslandet utanför Hudiksvall närmare bestämt. En sen lunch/ tidig middag på Verandan innan vi känner på badtemperaturen i vattnet. Alldeles för kallt för bad med doppa fötterna funkar i alla fall.

20180630_164419

20180630_173624

Hölicks fiskeläge.

20180630_180857

På kvällen grillar vi marshmallows bakom tältet innan det blir dags för en väldigt kall sista natt i tältet. Söndagen går åt till hemfärd och vi tar oss ända till Uppsala innan det blir dags för en fantastisk matpaus på Güntherska Hovkonditori & Schweizeri.

http://www.guntherska.se/

20180630_190527

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s